Situasi Ayeuna sareng Tren Pangembangan Kahareup Pasar Helium Cair Global sareng Gas Helium

Hélium mangrupa unsur kimiawi lambang He jeung nomer atom 2. Ieu gas atmosfir langka, teu warnaan, hambar, hambar, teu toksik, teu kaduruk, ngan rada leyur dina cai.Konsentrasi hélium di atmosfir nyaéta 5,24 x 10-4 ku persentase volume.Cai mibanda titik golak jeung lebur panghandapna tina sagala unsur, sarta ngan aya salaku gas, iwal dina kaayaan pisan tiis.

Hélium utamana diangkut salaku hélium gas atawa cair jeung dipaké dina réaktor nuklir, semikonduktor, lasers, bohlam lampu, superconductivity, instrumentation, semikonduktor jeung serat optik, cryogenic, MRI jeung R&D panalungtikan laboratorium.

 

Sumber Tiis Suhu Rendah

Hélium dipaké salaku coolant cryogenic pikeun sumber cooling cryogenic, Kayaning résonansi magnét Imaging (MRI), résonansi magnetik nuklir (NMR) spéktroskopi, superconducting partikel kuantum akselerator, nu badag hadron collider, interferometer (SQUID), éléktron spin résonansi (ESR). jeung neundeun énergi magnét superconducting (SMES), generator superconducting MHD, sensor superconducting, transmisi kakuatan, transportasi maglev, spéktrométer massa, superconducting magnet, separators médan magnét kuat, annular médan superconducting magnet pikeun réaktor fusi jeung panalungtikan cryogenic lianna.Hélium niiskeun bahan superkonduktor cryogenic jeung magnét ka deukeut enol mutlak, di mana titik lalawanan superkonduktor nu dumadakan turun ka nol.Résistansi superkonduktor anu rendah pisan nyiptakeun médan magnét anu langkung kuat.Dina kasus parabot MRI dipaké di rumah sakit, médan magnét kuat ngahasilkeun leuwih jéntré dina gambar radiographic.

Hélium dipaké salaku coolant super sabab hélium boga titik lebur jeung golak panghandapna, teu solidify dina tekanan atmosfir jeung 0 K, sarta hélium sacara kimia inert, sahingga ampir teu mungkin pikeun réaksi jeung zat séjén.Sajaba ti éta, hélium jadi superfluid handap 2,2 Kelvin.Nepi ka ayeuna, ultra-mobilitas unik teu acan dieksploitasi dina aplikasi industri mana waé.Dina suhu sahandapeun 17 Kelvin, teu aya anu ngagantikeun hélium salaku refrigeran dina sumber cryogenic.

 

Aeronautics jeung Astronautics

Hélium ogé dipaké dina balon jeung kapal udara.Kusabab hélium langkung hampang tibatan hawa, kapal udara sareng balon ngeusi hélium.Hélium boga kaunggulan teu kaduruk, sanajan hidrogén leuwih buoyant sarta laju kabur leuwih handap tina mémbran.Pamakéan sekundér séjén nyaéta dina téhnologi rokét, dimana hélium dipaké salaku médium leungitna pikeun mindahkeun suluh jeung oxidizer dina bak neundeun jeung ngembun hidrogén jeung oksigén pikeun nyieun suluh rokét.Ogé bisa dipaké pikeun miceun suluh jeung oxidizer tina alat rojongan taneuh saméméh peluncuran, sarta bisa pre-tiis hidrogén cair dina pesawat ruang angkasa.Dina rokét Saturnus V dipaké dina program Apollo, ngeunaan 370.000 méter kubik (13 juta suku kubik) hélium diperlukeun pikeun ngajalankeun.

 

Deteksi Bocor Pipa sareng Analisis Deteksi

Pamakéan industri hélium séjén nyaéta deteksi bocor.Deteksi bocor dianggo pikeun ngadeteksi bocor dina sistem anu ngandung cairan sareng gas.Kusabab hélium diffuses ngaliwatan padet tilu kali leuwih gancang ti hawa, éta dipaké salaku gas tracer pikeun ngadeteksi bocor dina alat-alat vakum tinggi (sapertos tanghi cryogenic) jeung pembuluh tekanan tinggi.Obyék ieu disimpen dina chamber, nu lajeng dievakuasi sarta ngeusi hélium.Malah dina laju leakage sahandapeun 10-9 mbar•L/s (10-10 Pa•m3/s), hélium lolos ngaliwatan bocor bisa ditandaan ku alat sénsitip (a spéktrométer massa hélium).Prosedur pangukuran biasana otomatis sareng disebut uji integrasi hélium.Métode séjén anu langkung saderhana nyaéta ngeusian obyék anu ditaroskeun ku hélium sareng milarian bocor sacara manual nganggo alat genggam.

Hélium dipaké pikeun deteksi bocor sabab éta molekul pangleutikna sarta mangrupa molekul monatomik, jadi hélium gampang bocor.Gas hélium dieusian kana obyék nalika deteksi bocor, sareng upami aya bocor, spéktrométer massa hélium bakal tiasa ngadeteksi lokasi bocorna.Hélium bisa dipaké pikeun ngadeteksi bocor dina rokét, tanki bahan beuleum, exchanger panas, garis gas, éléktronika, TELEVISION tabung jeung komponén manufaktur lianna.Deteksi bocor nganggo hélium munggaran dianggo nalika proyék Manhattan pikeun ngadeteksi bocor di pabrik pengayaan uranium.Hélium deteksi bocor bisa diganti ku hidrogén, nitrogén, atawa campuran hidrogén jeung nitrogén.

 

Las jeung Metal Gawé

Gas hélium dianggo salaku gas pelindung dina las busur sareng las busur plasma kusabab énergi poténsial ionisasina langkung luhur tibatan atom sanés.Gas hélium sabudeureun weld nu nyegah logam tina oksidasi dina kaayaan molten.Énergi poténsi ionisasi hélium anu luhur ngamungkinkeun las busur plasma tina logam anu béda anu dianggo dina konstruksi, pangwangunan kapal, sareng aeroangkasa, sapertos titanium, zirconium, magnesium, sareng alloy aluminium.Sanajan hélium dina gas shielding bisa diganti ku argon atawa hidrogén, sababaraha bahan (saperti titanium hélium) teu bisa diganti pikeun las busur plasma.Kusabab hélium mangrupikeun hiji-hijina gas anu aman dina suhu anu luhur.

Salah sahiji daérah anu paling aktip dina pangwangunan nyaéta las stainless steel.Hélium mangrupa gas inert, nu hartina teu ngalaman réaksi kimiawi lamun kakeunaan zat séjén.Ciri ieu hususna penting dina gas panyalindungan las.

Hélium ogé ngalaksanakeun panas ogé.Éta pisan sababna naha eta ilahar dipaké dina welds mana input panas luhur diperlukeun pikeun ngaronjatkeun wettability of weld nu.Hélium ogé kapaké pikeun ngebut.

Hélium biasana dicampurkeun jeung argon dina jumlah béda dina campuran gas pelindung pikeun ngamangpaatkeun pinuh sipat alus duanana gas.Hélium, contona, tindakan minangka gas pelindung pikeun mantuan nyadiakeun modus lega tur deet of penetrasi salila las.Tapi hélium teu nyadiakeun beberesih nu argon teu.

Hasilna, pabrik logam mindeng nganggap nyampur argon jeung hélium salaku bagian tina prosés gawé maranéhanana.Pikeun las busur logam anu dilindungan gas, hélium tiasa ngandung 25% dugi ka 75% tina campuran gas dina campuran hélium/argon.Ku nyaluyukeun komposisi campuran gas pelindung, welder nu bisa pangaruh sebaran panas tina weld, anu dina gilirannana mangaruhan bentuk bagian cross tina logam weld jeung speed las.

 

Industri Semikonduktor éléktronik

Salaku gas inert, hélium téh jadi stabil sahingga boro meta jeung unsur séjén.sipat ieu ngajadikeun eta dipaké salaku tameng dina las busur (pikeun nyegah kontaminasi oksigén dina hawa).Hélium ogé ngagaduhan aplikasi kritis sanés, sapertos semikonduktor sareng manufaktur serat optik.Salaku tambahan, éta tiasa ngagentos nitrogén dina nyilem jero pikeun nyegah kabentukna gelembung nitrogén dina aliran getih, sahingga nyegah panyakit nyilem.

 

Volume Penjualan Helium Global (2016-2027)

Pasar hélium global ngahontal kami $ 1825.37 juta dina 2020 sareng diperkirakeun ngahontal $ 2742.04 juta dina 2027, kalayan tingkat pertumbuhan taunan sanyawa (CAGR) 5.65% (2021-2027).Industri boga kateupastian hébat dina taun datang.Data ramalan pikeun 2021-2027 dina makalah ieu dumasar kana kamekaran sajarah sababaraha taun katukang, pendapat para ahli industri sareng pendapat para analis dina tulisan ieu.

Industri hélium konséntrasi pisan, sumberna tina sumber daya alam, sareng ngawatesan pabrik global, utamina di Amérika Serikat, Rusia, Qatar sareng Aljazair.Di dunya, séktor konsumen konsentrasi di Amérika Serikat, Cina, sareng Eropa sareng saterasna.Amérika Sarikat ngabogaan sajarah panjang sarta posisi unshakable di industri.

Seueur perusahaan gaduh sababaraha pabrik, tapi biasana henteu caket sareng target pasar konsumen na.Ku alatan éta, produk ngabogaan ongkos angkutan tinggi.

Kusabab lima taun kahiji, produksi geus tumuwuh lambat pisan.Hélium mangrupikeun sumber énergi anu teu tiasa diénggalan, sareng kabijakan dilaksanakeun di nagara-nagara anu ngahasilkeun pikeun mastikeun panggunaan anu terus-terusan.Sababaraha ngaduga yén hélium bakal béak di hareup.

Industri ngagaduhan proporsi impor sareng ékspor anu luhur.Ampir kabéh nagara maké hélium, tapi ngan saeutik nu boga cadangan hélium.

Hélium boga rupa-rupa kagunaan sarta bakal sadia dina beuki loba widang.Kusabab kakurangan sumber daya alam, paménta pikeun hélium sigana bakal ningkat di hareup, meryogikeun alternatif anu pas.Harga hélium diperkirakeun bakal terus naék ti 2021 dugi ka 2026, tina $ 13,53 / m3 (2020) dugi ka $ 19,09 / m3 (2027).

Industri kapangaruhan ku ékonomi jeung kawijakan.Nalika ékonomi global pulih, beuki seueur jalma anu prihatin pikeun ningkatkeun standar lingkungan, khususna di daérah anu teu maju kalayan populasi ageung sareng pertumbuhan ékonomi anu gancang, paménta hélium bakal ningkat.

Ayeuna, pabrik global utama kalebet Rasgas, Linde Group, Air Chemical, ExxonMobil, Air Liquide (Dz) sareng Gazprom (Ru), jsb. Dina 2020, pangsa penjualan pabrik Top 6 bakal ngaleuwihan 74%.Diperkirakeun yén kompetisi di industri bakal langkung sengit dina sababaraha taun ka hareup.

 

HL Cryogenic Equipment

Kusabab kakurangan sumber hélium cair sareng naékna harga, penting pikeun ngirangan leungitna sareng pamulihan hélium cair dina pamakean sareng prosés transportasi.

HL Cryogenic Equipment anu diadegkeun dina 1992 mangrupikeun merek anu aya hubunganana sareng HL Cryogenic Equipment Company Cryogenic Equipment Co., Ltd.HL Cryogenic Equipment geus komitmen kana rarancang jeung pabrik tina High vakum Insulated Cryogenic Piping System jeung Equipment Rojongan patali pikeun minuhan sagala rupa kaperluan konsumén.Pipa Insulated Vakum sareng Selang Fleksibel diwangun dina vakum anu luhur sareng bahan insulasi khusus multi-lapisan multi-layar, sareng ngalangkungan séri perawatan téknis anu ketat pisan sareng perlakuan vakum anu luhur, anu dianggo pikeun mindahkeun oksigén cair, nitrogén cair. , argon cair, hidrogén cair, hélium cair, LNG gas étiléna cair jeung gas alam cair.

Runtuyan produk Pipa Jaket Vakum, Selang Jaket Vakum, Klep Jaket Vakum, sareng Separator Fase dina Perusahaan Peralatan HL Cryogenic, anu ngalangkungan sababaraha perawatan téknis anu ketat pisan, dianggo pikeun mindahkeun oksigén cair, nitrogén cair, argon cair, hidrogén cair, hélium cair, LEG jeung LNG, sarta produk ieu dilayanan pikeun alat cryogenic (misalna tank cryogenic, dewars na coldboxes jsb) dina industri separation hawa, gas, aviation, éléktronika, superkonduktor, chip, assembly automation, dahareun & inuman, apoték, rumah sakit, biobank, karét, manufaktur bahan anyar rékayasa kimiawi, beusi & baja, jeung panalungtikan ilmiah jsb.

HL Cryogenic Equipment Company parantos janten supplier / vendor anu mumpuni pikeun Linde, Air Liquide, Air Products (AP), Praxair, Messer, BOC, Iwatani, sareng Hangzhou Oxygen Plant Group (Hangyang) jsb.


waktos pos: Mar-28-2022